Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi până la finalul lui aprilie. Metoda secretă folosită de toți grădinarii care vor o recoltă ca-n povești
Românii care locuiesc la curte deja știu cât de importantă este această perioadă din an pentru fructele și legumele lor, cât și pentru flori. Iar atunci când vine vorba despre pomii fructiferi, este foarte important să știm precis de ce fel de tratamente și lucrări au nevoie aceștia până la finalul lunii aprilie!

Primăvara este un moment crucial pentru grădina noastră. Indiferent dacă plantăm flori, sau avem grijă de o recoltă de fructe și legume, în această perioadă din an va fi nevoie de mult timp petrecut în aer liber. Pomii și legumele noastre au nevoie de diferite tratamente, mai ales în această perioadă de final de aprilie!
De exemplu, dacă avem pomi fructiferi tineri, este important să continuăm formarea lor prin plivirea lăstarilor de prisos cât și prin ciupirea lor acolo unde aceștia deja au ajuns la pragul de 40 de centimetri. De asemenea, este important să stropim cireșii cu o soluție menită să țină la distanță musculița numită Rhagoletis.
Cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi în luna aprilie
De asemenea, tot în această perioadă din primăvară trebuie să mai facem operațiuni de normare a rodului. Practic, este vorba despre răriri de fructe, cât și scurtări de ramuri fără fructe, sau, dimpotrivă, a celor prea încărcate cu rod.
Însă, pe lângă aceste detalii, este import și să știm precis cu ce trebuie să stropim pomii fructiferi în luna aprilie, pentru ca aceștia să producă fructe frumoase și delicioase!
Metoda folosită de grădinarii cu experiență
De exemplu, pentru a ne proteja pomii de probleme precum făinarea, deformarea frunzelor ori ciuruirea bacteriană, putem aplica Captadin 0,15%, sau Chorus 0,07%. Apoi, după ce au apărut deja primele flori, putem utiliza un tratament format din Difcor 0,025%, Syllit 0,2%, Decis 25 WG 0,003% și Atonik 0,1%.
După ce deja a avut loc înflorirea în masă, pomii noștri fructiferi pot fi tratați cu Chorus 0,07% și Cropmax 0,2%. Astfel, ei ar trebui să reziste în fața bolilor și dăunătorilor, iar fructele lor vor fi mai gustoase ca oricând!